praktijk

Praktijklessen

Tijdens deze les kun je kennismaken met de auto en mij als instructeur. Ik zal dan trachten een inschatting te maken welk lespakket het beste bij jou past. Het spreekt voor zich dat dit niet altijd exact zal uitkomen. Mocht je enkele lessen meer nodig hebben dan gepland, dan kunnen deze los erbij genomen worden. Blijkt echter achteraf dat je nog lessen uit het pakket over hebt, dan krijg je van deze lessen je geld terug.

Tussentijdse toets (TTT)

Na ongeveer 2/3 van je totaal aantal lessen worden je vorderingen getest door een examinator van het CBR. De TTT verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen: het kan je helpen eventuele nervositeit weg te nemen. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiele exameneisen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de onderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. De TTT duurt even lang als het examen. De praktijk wijst uit dat deelname aan de TTT je kans op slagen aanzienlijk vergroot. Doen dus!

Het praktijkexamen

Eindelijk is het dan zover. Je gaat op examen. Ik zal jou circa een uur voor je examen komen ophalen. Je kunt dan zelf nog even rijden om weer te 'wennen'.  Het is altijd prettig nog even zelf te rijden alvorens het examen te doen. Vervolgens rijden we samen naar het CBR.

Tijdens het examen kunnen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Zelfstandig rijden naar een bepaald punt middels het navigatiesysteem.  

Zelfstandig een tweetal bijzondere manoeuvres uitvoeren. 

Vanzelfsprekend zullen bovenstaande opdrachten met betrekking tot zelfstandig rijden en bijzondere manouevres tijdens de rijlessen uitgebreid aan de orde komen.

Meer informatie omtrent het praktijkexamen kun je vinden op www.cbr.nl.

Arenda Hey Frank,

Heel erg bedankt voor de leerzame, maar ook vooral leuke lessen. Ik heb altijd met plezier bij je gelest en ik kan het iedereen aanraden!
Nogmaals bedankt, veel succes in de toekomst en we zien elkaar nog wel op de weg!

Groetjes Arenda Lees het hele gastenboek

Marcus Aurelius 126121NX Borninfo op franksnelting punt nlTel: 06-39457867